Skip to main content

Theater

Kicsit sajátos a történet: egy szobor a helyét kereste. Az alkotója, Imre Péter elmondása szerint az eredeti terv egy emberpár megformálása lett volna, amelyiknek a készítését már több éve elkezdte. A biztos pont, a helyük egy színház épülete előtt lett volna. Időközben azonban Szekszárdra költözött, és az acélszobrászatra állt át, mert a bronzöntés igencsak megdrágult.

A művész gyakran tért vissza a szinte kész női figurához. Amikor elkészült a mű, pontosabban annak gipsz változata és viaszmintája, akkor már tudta, hogy a Szekszárdi Német Színház szecessziós stílusú épülete elé szeretné helyezni. Szponzorokat, támogatást keresett. Közel két év alatt gyűlt össze a kiöntéshez szükséges pénz, az önkormányzat a talapzat elkészíttetését, illetve a zsűriztetés költségét vállalta.

A Deutsche Bühne Ungarn igazgatója, Lotz Katalin szavai így hangzottak az avatón: „A karcsú, kissé nyújtott figura a finom kontúrjaival, mozdulatával, a kezében tartott álarccal utal a színházi világ attribútumaira, és méltó dísze városunknak, és egyben kiegészítése az ország egyetlen állandó, német nyelven játszó teátrumépületének.” 

Google maps útvonal megnyitása
Nemzeti Zászló
ENG
DE
szent-laszlo-00
Látnivalók

Szent László szobor

adminadminoktóber 17, 2023
varoshaza-01
Látnivalók

Városháza

adminadminoktóber 22, 2023
Close Menu
Adatkezelési tájékoztató
© 2023 Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata